Vintercykelskor – Se oversigten over de bedste og billigste 2018

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.


Vinterskor är nästan ett måste för vintercyklister. Visst fungerar det med vanliga cykelskor och ett par tjocka vinterskoskydd om man bor lite längre söderut där temperaturen sällan kryper ned så mycket under minus.  Men även regn och blåst gör fötterna kalla. Fördelen med vinterskor är att de ofta står emot väta vilket gör höstturerna lite skönare och mindre kalla. Cyklar man i minusgrader är det lätt att fötterna blir kalla i skoöverdrag när snö och fukt gärna tränger sig upp vid klossarna och in under skydden. En vintersko är skyddad där och har en tjockare sula för att isolera mot kylan.

I motsats till traditionella cykelskor, är vintercykelskorna mer isolerade. Du kan se det också på skärningen, de har ofta högre skaft i neopren som gör att skorna är designade för att hålla dina fötter varma. Materialen som används, ger maximal isolering och varma fötter. Ofta har vintercykelskorna vind- och vattentätt membran. Detta är ett plastlager mellan det stadiga ytmaterialet och det varma fodret. Mikroperforeringar i membranet ser till att inget vatten eller fukt kan tränga in i materialet, även om det kan få ut fukten.

Man glömmer att det tar längre tid att ta på sig när temperaturen går under 10 grader. Det är många lager som ska på, men om man bara ger sig tid och tänker igenom sina lager kan cykelturen bli riktigt bekväm. Det finns kraftiga vintercykelskor som liknar kängor och det finns tjocka skoöverdrag som man kan använda över vanliga cykelskor.

Att cykla med cykelskor underlättar din cykling och gör den betydligt mer effektiv, både som vardags-, amatör- och elitcyklist. Cykelskor har en styvare sula är vanliga skor vilket gör att du får mer kraft i tramptagen och fördelar trycket mer jämt över foten. Det finns olika typer av skor för olika typer av cykling. Det finns både cykelskor med och utan klicksystem, dvs. sko- & pedalsystem där man klickar fast skorna i pedalerna, vilket gör tramptagen mer effektiva eftersom du får kraft både när du drar upp och trycker ner på pedalen.

Glöm kalla och blöta fötter! Med ett par rejäla vintercykelskor så är kylan inget problem längre! Oavsett om du är elit cyklist eller en glad året runt pendlare så vill ingen frysa om sina fötter!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *