Viktväst – Se oversigten over de bedste og billigste 2018

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.


En viktväst är en väst som ger extra belastning vid träning med egen kroppsvikt som exempelvis löpning eller styrketräning. Antalet viktpåsar kan anpassas efter träningsform och västen är justerbar för att passa olika kroppsformer.

Viktvästar används idag främst för löpning, powerwalk och styrketräning. Viktvästen leder till överbelastning och dina muskler kommer göra allt för att anpassa sig för att de klara av de krav du ställer på dem. Att öka i muskler och få dem att klara av den “nya kroppsvikten” är dock något som tar tid. Börja med en lättare i vikt i början för att minimera skaderisken och inte belasta leder och muskler för hårt.  Öka därefter vikten genom att addera vikter till västen.

En väst fylld med vikter kan göra träningen mer effektiv, oavsett om du gör knäböj eller är ute och går. Här är fem anledningar till att träna med en viktväst.

  1. Den tar knappt någon plats
  2. Den har många användningsområden
  3. Den är anpassningsbar
  4. Det är skonsamt
  5. Det är tidseffektivt
  6. Du bränner fler kalorier
  7. Du tränar magen

Viktvästar kommer i en mängd olika men snarlika modeller. Det som skiljer dem åt är hur mycket vikt de kan bära, hur de spänns fast på kroppen och vilken kvalité de håller. Vad de kostar är såklart ytterligare en faktor som skiljer dem åt.

De vanligaste vikterna är följande:

  • viktväst 10 kg
  • viktväst 20 kg
  • viktväst 30 kg

Men det finns även viktvästar som väger upp mot 70 kg. Allra vanligast är västar med en maxvikt på 10 kg.

Viktvästar och viktmanschetter lägger lite tyngd på träningen utan att du behöver fria vikter, hantlar eller stänger. Välj om du behöver en väst, handledsvikter, viktbälte eller armbågsvikter. Modeller med justerbar vikt är praktiska för mångsidig träning och tänk på att välja rätt storlek för att matcha din kropp.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *