Viktskivor – Se oversigten over de bedste og billigste 2018

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.


Vikter kan användas på många sätt och bjuder på variationsrik och effektiv styrketräning. Viktskivor ihop med skivstång är liksom oeftergivliga vid styrketräning och kroppsbygge. Perfekt utrustning för att bygga muskler och styrka. Fria vikter resp lösa vikter ger ganska krävande styrkeövningar. Vikter används också ofta på hemgym och multigym och funkar som träningsmotstånd eller viktblock eller viktmagasin. Sådana hemgym som är utrustade med viktskivor kallas även för ”plate loaded”. Vikter finns i många olika utföranden och från många varumärken werden och i många olika material, former och storlekar.

Hantlar och stänger kan vara det vanligaste sättet för styrketränande. Det finns en mängd övningar du kan göra och basövningar som knäböj, marklyft, bänkpress och militärpress kan göras med en stång. Fördelen är att du också enkelt kan succesivt öka vikten och köra tyngre och tyngre. Något att tänka på när du köper hantlar eller viktskivor till din stång är vilket underlag du har hemma, har du turen att ha ett gummerat golv kan du köpa i hårt material som järn.

Lösa viktskivor finns i olika material, men vanligast är att de är gjorde av järn. Det finns alltid viktskivor i järn i kommersiella gym. Dessa finns i två typer: olympiska vikter, eller tävlingsvikter, som används i tävlingssammanhang och passar för skivstänger med en diameter på 50mm, och standardvikter som är tillverkade för stänger med 25mm i diameter och passar perfekt för amatörbruk. Olympiska vikter är alltid färgkodade. Det finns viktskivor från 1kg till 45kg, men som tidigare nämnt kan dessa användas tillsammans för att komma upp i mycket höga vikter.

När det kommer till träning finns det idag mängder av olika träningsformer och redskap att använda sig av. Men hur många moderna träningspass och avancerade gym-maskiner som än uppfinns, kan vi säkert säga att du får den bästa träningen med fria vikter. Låt oss förklara: När du tränar och lyfter fria vikter måste din kropp ständigt stabilisera rörelsen eftersom vikterna inte hålls stilla. Detta gör att du tränar mängder av mindre stabiliseringsmuskler och får en mycket mer tonad och starkare kropp.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *