Bromsklossar – Se oversigten over de bedste og billigste 2018

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.


Cykel-bromsklossar styr du med hjälp av handbromsen på styret. När du drar åt handbromsen trycks bromsklossarna mot fälgen och tack vare trycket mot fälgen så sänks farten. Det är viktigt att ha fungerande bromsklossar så att du kan vara säker på att cykeln stannar upp om du måste tvärnita med cykeln. Du byter lätt bromsklossar på cykeln och du kan även justera dem efter väderlek. Bromsklossar på en cykel med skivbroms slits inte på samma sätt och är inte väderberoende så de behöver inte alls samma underhåll, men ska naturligtvis ändå kontrolleras regelbundet. De ska bytas när de har slitits ner till 0,5 mm. Se då också till att bromsskivan är okej och inte har hack. Byte av bromsklossar på en cykel med skivbroms ska göras av en fackman.

Om bromsklossarna går sönder så är det omöjligt att reparera dem. Du måste då byta ut dem. Bromsklossarna måste bytas ut i par på en axel. Allt arbete bör utföras efter att motorn har hunnit kylas ner. Utbytningsprocessen kan skilja sig mellan olika modeller.

Bromsklossar slits och behöver bytas med jämna mellanrum. Det är lämpligt att byta klossarna när skårorna är nerslitna.

De flesta bromsklossar vi säljer är för aluminiumfälgar. Kolfiberfälgar kräver en särskild typ av bromskloss som finns i både gummi och kork för att inte skada fälgen och för att hålla ner den höga temperaturen som uppstår av friktion vid inbromsning. Om du har en cykel med kolfiberfälgar ska du därför välja bromsklossar som är specifikt utvecklade för kolfiber.

Om du skall montera nya bromsklossar bör de helst vara lite vinklade med den främre delen närmast fälgen. För att få till avstånden rätt kan du sätta in ett kreditkort eller motsvarande mellan fälgen och klossens bakkant. Spänn sedan fast insexskruven så att klossen varken kommer åt däcket eller ligger innanför bromsytan. Om dina nya bromsklossar har ett öppet hål, se till att det pekar bakåt.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Del artiklen:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *