Bmx – Se oversigten over de bedste og billigste 2018

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.


En BMX cykel är vanligtvis en cykel med 20 tums hjul, utan stänkskärmar och utan växlar. Bromsarna är av typen handbroms. En BMX cykel används ofta för trickcykling, men många barn använder den som vardagscykel. Det finns två ståltyper som är vanliga på BMX cyklar. Hi-Ten (standard) stål som är det vanligast förekommande på barn cyklar, samt CrMo stål som är en legering med Molybden och Krom. Molybden är mycket dyrt och en CrMo ram är därför ca 4 gånger dyrare att tillverka än en vanlig stålcykel.

BMX cyklar till freestyle, kan användas på flera olika sätt, bl.a. till Street, Dirt och Flatland. Typen och kvaliteten är av stål används till ramen kan variera för dessa cyklar. Många cyklar har en ram gjord av chromoly och hi-ten stål. Chromoly är inte så lätt som exempelvis aluminium, till gengäld är det mycket hållbart, och ägnar sig generellt bra till cykelram. Hjulen kan variera i storleken, och de finns från 16″ till 20″. 16″ och 18″ hjul passar till barn BMX cykler, medan en hjulstorlek omkring 20″ klart är den mest breda bland vuxna åkare.

BMX-kulturen utvecklades (precis som mountainbikecyklingen) i Kalifornien. Rörelsen började med att barn imiterade motocrossförare som de sett på film eller TV i så kallade dirt tracks med hopp och skarpa kurvor. Sedan dess har det såklart hänt väldigt mycket. Många cyklister lämnade motcrossbanorna som man traditionellt associerat med BMX när de märkte att den lilla cykelkroppen lämpade sig väldigt bra för att göra tricks. Och när de första skateparkerna öppnades upp i USA åktes det BMX (till en dels förtret) sida vid sida med skateboards.

BMX racing startade i Sverige 1983 men kom igång på allvar 1984. Sporten vänder sig till flickor, pojkar, damer och herrar. Åtta cyklister tävlar på enkelt utrustade specialcyklar och kör på en specialbyggd bana som är c:a 350 meter. Man kör en banlängd (ett varv). Banan har flera kurvor, både långa och tvära, dessutom har banan flera hinder som ska passeras så snabbt och effektivt som möjligt. Tävlingen körs i tre kvalificeringsheat, semifinal och A- och B-final. Sporten är fartfylld och underhållande och har fått ett stort uppsving sedan sporten blev officiell OS-gren 2008.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *